Lichte aanpassing van de bezoekregeling WZC De Vliet vanaf 27/4/2021

28/04/2021 - 14:13

Naar aanleiding van de maatregelen die de overheid deze week genomen heeft, worden er 2 aanpassingen gedaan:

  • de ontmoeting buiten : dit kan nu met max 10 personen, uw familielid inbegrepen.
  • kappers en andere niet-medische contactberoepen zijn terug welkom in het WZC onder voorwaarden.

Over de opening van de cafetaria voor het publiek doet de overheid nog geen uitspraak. Bij bevraging van onze bewoners blijkt dat de meeste bewoners geen meerwaarde zien in een cafetaria die enkel toegankelijk is voor bewoners. We hebben besloten om de cafetaria (of het terras) terug te openen vanaf het moment dat bezoekers er ook toegelaten zijn.

De bezoekuren blijven ongewijzigd.

Namiddagbezoek (14-17u registreren) is wel mogelijk op

  • 1 mei ( Feest van de Arbeid)
  • 2 mei (1e zondag van de maand)
  • 9 mei (Moederdag)
  • 13 mei (O.H. Hemelvaart)
  • 24 mei (Pinksterenmaandag).

Bewoners kunnen de voorziening verlaten. Daarbij gelden de voorwaarden die vastgelegd zijn voor alle burgers. Bezoek aan horeca is toegestaan van zodra ze terug open zijn.

Breng de medewerkers van de afdeling tijdig op de hoogte als je een activiteit buiten het WZC voorziet zodat eventuele voorbereidingen kunnen getroffen worden.

Voorzichtigheid blijft noodzakelijk en zeker ook in het woon- en zorgcentrum. Momenteel is er 1 gevaccineerde bewoner in WZC Sint-Jozef Moerzeke die toch nog besmet werd met het virus. We verwachten geen grote uitbraken meer, maar individueel kan het virus toch nog mensen treffen in het WZC.

De actuele bezoekregeling is:

Bezoek op de kamer kan met max 4 personen per week per bewoner op verschillende momenten. Het is enkel toegelaten om met twee personen tegelijkertijd op bezoek te komen in 1 van onderstaande situaties:

  • die twee personen wonen in dezelfde thuisbubbel.
  • 1 bezoeker 12 tot 15 jaar is.
  • 1 bezoeker niet in staat is om zich zelfstandig in het WZC te verplaatsen

Het maximum van vier personen mag echter niet overschreden worden op weekbasis.

Elke bezoeker dient zich te registreren (zie link onderaan). Ben je met twee uit dezelfde bubbel, dan dienen jullie zich allebei te registreren. Omwille van technische redenen registreer je zo dicht mogelijk bij het bezoekvenster van je medebezoeker.

- Je komt niet op bezoek als je ziek bent of een mogelijks risicovol contact hebt gehad.

- Je past de handhygiëne zeer correct toe: armbanden, ringen en horloge verwijderen, handen wassen en ontsmetten. Wie ringen en/of gelnagels draagt doet verplicht handschoenen aan tijdens het bezoek. We vragen om tijdens het bezoek geregeld de handen te ontsmetten.

- Je zet steeds een eigen en nieuw chirurgisch mondneusmasker op gedurende de ganse tijd van het bezoek.

- Er mag niet gegeten of gedronken worden tijdens het bezoek op de kamer.

- Je mag bij de begroeting en bij het afscheid een warme knuffel geven maar daarbuiten moet je 1,5 meter afstand behouden.

- Spreek onderling goed af.

- Bij mantelzorg spreken we het volgende af : de mantelzorger kan elke dag komen voor hulp bij de maaltijden (ook op zondag). Daarbuiten kunnen er nog 3 weekbezoekers per dag komen.

- De minimumleeftijd voor toegang tot het woonzorgcentrum is 12 jaar. De 12 tot 15 jarigen moeten steeds vergezeld zijn van een volwassene. Een minderjarige telt ook als vaste bezoeker.

- Tijdens uw bezoek blijft de kamerdeur altijd open staan (verluchting is zeer belangrijk!). Er mag geen bezoek in de gemeenschappelijke ruimtes plaatsvinden. U mag ook geen andere bewoners bezoeken of het gebouw onnodig doorkruisen. U mag met de bewoner ook geen bewoner van een andere afdeling bezoeken. Er mag maar 1 bewoner met zijn bezoek tegelijkertijd in de lift.

Praktisch:

- Bezoekschema. Bezoek te starten tussen:

  • Maandag: 14u en 17u
  • Dinsdag: 14u en 19u
  • Woensdag: 14u en 17u
  • Donderdag: 14u en 19u
  • Vrijdag: 14u en 17u
  • Zaterdag: 14u en 17u
  • Zondag: bezoek mogelijk op de 1e zondag van de maand van 14 tot 17u (mogelijkheden tot uitbreiding worden bekeken).

- Vóór elk bezoek registreert u zich via de bezoekerssite (link onderaan). Opgepast: indien je met twee uit dezelfde bubbel komt, moet elke bezoeker zich registreren ! Deze gegevens zijn noodzakelijk voor contactopsporing in geval van een besmetting. Bezoekers die de registratie weigeren, worden de toegang tot de voorziening geweigerd. Wie hulp nodig heeft bij het vastleggen van een afspraak kan dat nog steeds vragen. We helpen u graag.

- Tijdens uw bezoek neem je aan het onthaal een bus reinigings-/ontsmettingsmiddel mee voor het reinigen van alle oppervlaktes die je in de kamer hebt aangeraakt. Vergeet niet om na uw bezoek de bus terug achter te laten aan het onthaal.

- Bewoners kunnen de voorziening verlaten. Daarbij gelden de voorwaarden die vastgelegd zijn voor alle burgers. In de buitenlucht is het toegelaten om met maximaal 10 personen samen te komen, weliswaar op een veilige afstand met mondmasker (cfr. de nationale richtlijnen inzake het aantal contacten). Buiten is er geen leeftijdsbeperking en zijn huisdieren ook welkom.

- Bezoek aan winkels kan tijdens de bezoekuren.

- Bezoek aan horeca kan van zodra ze terug geopend zijn.

Specifieke regelingen

- Specifieke regeling bij speciale gebeurtenissen/gelegenheden of essentiële verplaatsingen:

Vb. Bezoek aan tandarts, begrafenis van een dierbare, het graf van een dierbare bezoeken, verkoop van een eigendom, enz. Bespreek het vooraf met ons. De bewoner kan hier aan deelnemen buiten het WZC op voorwaarde dat het veilig verloopt. We willen vooraf de risico’s en veiligheidsmaatregelen samen met u doornemen.

- Bij het naderend levenseinde is er een andere bezoekersregeling. Wij vinden het belangrijk dat iedereen afscheid kan nemen. Er is ook de mogelijkheid om te blijven waken. Wij stellen dit zelf actief voor als de medewerkers het levenseinde van de bewoner zien naderen.

We rekenen op iedereen om het bezoek te laten doorgaan onder veilige omstandigheden. Besef dat het nooit alleen om u en uw familielid gaat maar dat uw familielid leeft in een leefgroep van een 15 à 20 medebewoners. Elke bewoner, bezoeker maar ook onze medewerkers moeten zich goed én veilig voelen bij de bezoekregeling.

Bedankt voor jullie volgehouden inspanningen en zeker ook bedankt om het samen met ons voor iedereen veilig te houden.

Namens de veiligheidscel van Zorgnetwerk Trento

RESERVEER UW AFSPRAAK VIA ONZE BEZOEKERSSITE

https://timify.com/profile/sintjozefdevliet/?v=4