Uitreiking PREZO-keurmerk op 15 februari 2019

31/01/2019 - 11:40

Zorgnetwerk Trento behaalt met woonzorgcentrum Sint-Jozef het PREZO-keurmerk: excellentie in zorg en beleid. WZC Sint-Jozef ontvangt als één van de eerste woonzorgcentra in Vlaanderen het PREZO keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk wordt toegekend naar aanleiding van de audit op 19 juni 2018 door Stichting Perspekt.

Uitreiking PREZO-keurmerk op 15 februari 2019

Zorgnetwerk Trento behaalt met woonzorgcentrum Sint-Jozef het PREZO-keurmerk: excellentie in zorg en beleid.

WZC Sint-Jozef ontvangt als één van de eerste woonzorgcentra in Vlaanderen het PREZO keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk wordt toegekend naar aanleiding van de audit op 19 juni 2018 door Stichting Perspekt.

PREZO is een kwaliteitsmodel dat de bewoner centraal stelt. Een woonzorgcentrum dat met PREZO aan de slag gaat, is een woonzorgcentrum waar mensen voortdurend in relatie gaan met de bewoner, in dialoog met de bewoner… We stellen ons voortdurend de vraag: “Hebben wij dit met de bewoner bepaald?”.

PREZO zet woonzorgcentra aan tot meten van kwaliteit, doet hen op regelmatige basis belangrijke thema’s evalueren en vorderingen worden bijgehouden in een ICT-tool. Aan de hand van zelfevaluaties, tevredenheidsmetingen en objectieve indicatoren volgen we continu op hoe de organisatie presteert en evolueert op vlak van kwaliteit.
De bewoners worden mee betrokken via mini-gebruikersraden, een praatgroep rond maaltijden, e.d.

In WZC De Vliet voorzien we eind dit jaar een audit en streven we ernaar om ook daar het keurmerk te behalen.

Het behalen van het PREZO keurmerk is geen eindpunt maar een stimulans om dit kwaliteitsmodel verder te blijven gebruiken als één van de dragers om onze zorg- en dienstverlening elke dag waar te maken. Zelfevaluatie is een onmisbare schakel in het streven naar kwaliteit.

De officiële overhandiging van het PREZO-keurmerk vindt plaats op vrijdag 15 februari 2018 in WZC Sint-Jozef. Bewoners en familie zijn van harte welkom, meer info op de uitnodiging hieronder.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic