Update corona WZC De Vliet Zele 06/01/2021

07/01/2021 - 11:39

Geachte

We wensen u en uw dierbaren de allerbeste wensen voor 2021 toe. Er is hoop dat we in de loop van het jaar het gewone leven kunnen hernemen !
We danken u voor de vele inspanningen die we van u gevraagd hebben – heel dikwijls tegen onze zin. Doch noodzakelijk om de risico’s op besmetting zo klein mogelijk te houden en tegelijkertijd rekening te houden met het welzijn van uw familielid.

TESTING

Sedert vorige week heeft er geen enkele bewoner of personeelslid positief getest. Dit betekent dat ons woon- en zorgcentrum volledig vrij is van Covid-19 besmettingen.
Voor alle zekerheid worden morgen de medewerkers en studenten die nog niet positief getest hebben op Covid-19 nog eens getest.

We zijn heel verheugd dit te kunnen melden. In de laatste maand hadden we 5 besmettingen. Jammer genoeg is er 1 bewoner overleden als gevolg van de besmetting met Covid-19. We leven heel erg mee met het verdriet van de betrokken familie.

We blijven heel voorzichtig en volgen onze bewoners nauwgezet op. Bij de minste symptomen wordt een sneltest gedaan en vanaf dan wordt de verdere teststrategie verder bepaald in de veiligheidscel.

We starten de ‘bubbel-werking’ opnieuw op waardoor de bewoners in kleine groepen terug activiteiten kunnen doen.

De huidige bezoekregeling blijft behouden. De bezoekbegeleider zal de voor jou geldende richtlijnen ter plaatse toelichten.

VACCINATIE

We hebben nog goed nieuws ! We werden ervan op de hoogte gebracht dat onze bewoners maandag aanstaande gevaccineerd zullen worden. We starten om 10 uur. 97,5 % van de bewoners wensen de prik te ontvangen.

Deel gerust je vragen en bekommernissen met ons. Mail hiervoor naar directie@zorgnetwerktrento.be
We houden jullie op de hoogte van de verdere evolutie.

Vanwege de veiligheidscel WZC Sint-Jozef Moerzeke