Update Corona WZC De Vliet Zele 10/03/2021

11/03/2021 - 09:01

Beste,

Betreft bezoekregeling

De overheid kondigde voor de woonzorgcentra nog geen verdere versoepelingen aan maar voor het ontmoeten van personen buiten het woonzorgcentrum zijn de voorwaarden die voor alle burgers gelden van toepassing. We kunnen dus voortaan meer personen in open lucht ontmoeten:

“Bewoners kunnen de voorziening verlaten. Daarbij gelden de voorwaarden die vastgelegd zijn voor alle burgers. In de buitenlucht is het toegelaten om met maximaal 10 personen samen te komen, weliswaar op een veilige afstand met mondmasker (cf. de nationale richtlijnen inzake het aantal contacten). Buiten is er geen leeftijdsbeperking en zijn huisdieren ook welkom.”

Betreft vaccinatie van nieuwe bewoners

De overheid laat ons weten dat de 85-plussers uit ouderenzorgvoorzieningen worden uitgenodigd voor vaccinatie in het vaccinatiecentrum. Waar ons eerder andere oplossingen werden beloofd, moeten we vandaag vaststellen dat de organisatie van aanleveren van vaccins voor nieuwe bewoners van de wooncentra niet klaar is.

Uit het bericht van de overheid:

“Nieuwe bewoners van woonzorgcentra of groepen van assistentiewoningen hebben mogelijks ook een uitnodiging ontvangen. Er wordt zoveel mogelijk aangemoedigd om op deze uitnodiging in te gaan en zelf naar het vaccinatiecentrum te gaan. Dit is steeds de snelste manier om het vaccin te krijgen.”

In de vaccinatiecentra van onze regio is er steeds een begeleider welkom om mensen door het traject te helpen. Neem gerust contact op met iemand van bewonersbegeleiding als u een uitnodiging ontvangt. Zij kunnen samen met u de mogelijkheden bekijken.

De overheid belooft ons dat er volop naar een oplossing wordt gezocht maar een concreet ontwerp is er vandaag nog niet.

Volledig bericht van de overheid:

Vorige week zijn de eerste uitnodigingsbrieven voor een vaccinatie in het vaccinatiecentrum volgens aflopende leeftijd verstuurd naar een eerste groep van 65-plussers die nog niet gevaccineerd werden. De beschikbare voorraad aan vaccins liet toe nagenoeg alle 85-plussers uit te nodigen voor een vaccinatie vanaf 15 maart. Nieuwe bewoners van woonzorgcentra of groepen van assistentiewoningen hebben mogelijks ook een uitnodiging ontvangen.

Er wordt zoveel mogelijk aangemoedigd om op deze uitnodiging in te gaan en zelf naar het vaccinatiecentrum te gaan. Dit is steeds de snelste manier om het vaccin te krijgen.

Hoe dient de persoon die een uitnodigingsbrief heeft ontvangen hiermee om te gaan?

Mobiele nieuwe bewoners in woonzorgcentra en assistentiewoningen kunnen het snelst via het vaccinatiecentrum hun vaccin krijgen door op de uitnodiging in te gaan (telefonisch bevestigen of via de weblink in de uitnodigingsbrief). Indien de bewoner niet gebracht kan worden naar het vaccinatiecentrum, dan kan er contact worden opgenomen met het vaccinatiecentrum om een taxidienst (ook voor rolstoelgebruikers) te regelen voor deze persoon. De nodige info en contactgegevens staan vermeld in de uitnodigingsbrief.

Voor de nieuwe bewoners die niet in het vaccinatiecentrum geraken, wordt verder aan een oplossing gewerkt om snel gevaccineerd te worden. Morgen zullen we hierover verder communiceren. Deze bewoners moeten de uitnodiging van het vaccinatiecentrum weigeren zodat de gereserveerde vaccins in het vaccinatiecentrum aan andere personen kunnen worden toegewezen. De wijze waarop geweigerd kan worden, staat beschreven in de uitnodigingsbrief.

Vanwege de veiligheidscel WZC De Vliet