Update corona WZC Sint-Jozef 18 februari 2022

23/02/2022 - 16:17

Beste bewoner, beste familie,

Op 14/2 hebben we jullie gemeld dat er een bewoner op Den Blancquaert besmet werd met covid-19. Er zijn geen bijkomende besmettingen vastgesteld.

Op De Wal zijn er momenteel een tiental bewoners besmet.

Bij een vermoedelijke of vastgestelde besmetting neemt de verpleegkundige van de afdeling contact op met de door ons gekende contactpersoon van de bewoner. We vragen dat de contactpersoon de communicatie binnen de familiekring doet.

De meeste bewoners vertonen milde symptomen. De verschillende leefgroepen worden uit elkaar gehouden, doch we kunnen op de afdeling met mensen met dementie niet verhinderen dat er bewoners zijn die de isolatie-maatregelen niet kunnen opvolgen. De medewerkers gaan hier heel omzichtig mee om en streven er vooral naar een goed leefklimaat te onderhouden.

In samenspraak met de teams van De Wal heeft de veiligheidscel besloten de termijn van kamerisolatie te verkorten. Bij een bewoner die drie dagen symptoomvrij is wordt de kamerisolatie gestopt. Aangezien het over bewoners met dementie gaat volgt de Vlaamse overheidsdienst Zorg en Gezondheid ons beleid.

Teststrategie : bewoners die symptomen vertonen worden getest en verblijven op de kamer (indien dit mogelijk is voor hen) totdat de resultaten van de PCR-test gekend zijn. Bij een negatieve PCR test wordt de kamerisolatie stopgezet. Bij een positieve test gaat de bewoner in kamerisolatie. Na drie dagen symptoomvrij wordt de kamerisolatie dus gestopt.

Bezoek is mogelijk bij alle bewoners (ook Covid-positieve bewoners). De opgelegde veiligheidsmaatregelen volg je in eigen belang best strikt op

• Aanvullende bezoekregels bij bewoners in kamerisolatie:

  • Draag enkel een FFP2 masker
  • Voorzie een extra masker zodat je onmiddellijk na je bezoek van masker kan wisselen.
  • Je hoeft geen extra beschermende kledij aan te trekken MAAR hou absoluut minstens 1,5 meter afstand op de kamer.
  • Ontsmet grondig uw handen bij het verlaten van de kamer
  • Je kan het wasgoed meenemen en thuis apart wassen op een standaard programma. Ontsmet uw handen onmiddellijk na het vastnemen van het vuile wasgoed.
  • Bezoek aan cafetaria is uiteraard niet mogelijk.
  • Je kan geen andere bewoners bezoeken als je op bezoek komt bij iemand in kamerisolatie.

Alvast bedankt om mee te werken en het zo veilig mogelijk te houden voor onze bewoners.

Met vragen en bekommernissen kan je steeds terecht op directie@zorgnetwerktrento.be

Vanwege de veiligheidscel WZC Sint Jozef