Update Corona WZC Sint-Jozef Moerzeke 03/02/2021

04/02/2021 - 09:00

Geachte,

De tijd gaat snel ! Op 16 januari 2021 hebben we al de bewoners van WZC Sint-Jozef, de assistentiewoningen Den Craenevliet en een deel van de medewerkers gevaccineerd. Dit was een groot succes. Er werden slechts een paar meldingen gedaan van een beetje ongemak (lichte stijging van temperatuur en plaatselijke spierpijn).

Ondertussen werd de rest van de medewerkers gevaccineerd op vrijdag 22 januari 2021.

We bereiden ons voor op de tweede prik. Volgende zaterdagvoormiddag 6 februari 2021 worden alle bewoners van WZC Sint-Jozef, de assistentiewoningen Den Craenevliet en de eerste groep medewerkers die al een eerste prik hebben ontvangen opnieuw ingeënt.

De resterende groep medewerkers wordt op vrijdag 12 februari gevaccineerd.

Tot op heden zijn er geen bijkomende besmettingen vastgesteld. We duimen dat we dit zo kunnen houden. 14 dagen na de laatste prik zijn de bewoners en de medewerkers in principe beschermd tegen het Covid-19 virus. Bewoners die nog geen 1e prik gekregen hebben (voornamelijk nieuwe bewoners) kunnen nu nog niet gevaccineerd worden. We wachten hiervoor op instructies van de overheid.

Er is nooit garantie op 100% bescherming. We dienen dus voorzichtig te blijven.

Via de pers hebt u ook kunnen vernemen dat de woon- en zorgcentra in de mogelijkheid zijn om sneltesten te doen bij bezoekers. Deze mogelijkheid is door de overheid in het leven geroepen omdat er ongeveer 150 woonzorgcentra de deuren sluiten, hetzij omwille van een uitbraak, hetzij om de vaccinatiecampagne niet te laten doorkruisen door eventuele besmettingen. Onze veiligheidscel heeft beslist om - in de situatie waarin we ons momenteel nu bevinden – geen sneltesten af te nemen. Voor ons is dit geen meerwaarde. We hebben immers steeds bezoek toegelaten; ook tijdens de uitbraak van Covid-19.

Wel is het belangrijk dat we de correcte beschermingsmaatregelen handhaven. Immers, aangezien de vaccinatiecampagne in de maatschappij nog volledig moet ontplooid worden, kan het virus nog doorgegeven worden. Nieuw opgenomen bewoners zijn momenteel ook nog niet gevaccineerd.

Voorlopig blijft de huidige bezoekregeling behouden en de bezoekbegeleider zal de voor jou geldende richtlijnen ter plaatse toelichten.

Deel gerust je vragen en bekommernissen met ons. Mail hiervoor naar directie@zorgnetwerktrento.be

We houden jullie op de hoogte van de verdere evolutie.

Vanwege de veiligheidscel WZC Sint-Jozef Moerzeke