Update Corona WZC Sint-Jozef Moerzeke 10/02/2021

11/02/2021 - 08:35

Geachte,

Gisteren heeft een bewoner op De Wal positief getest. Betrokkene werd onmiddellijk naar de afgescheiden positieve zone op den Blancquaert gebracht. Daar verblijven momenteel dus twee bewoners met een covid-19-besmetting. Deze bewoners werden recent opgenomen via het ziekenhuis AZ Blasius. Voor opname werden ze getest met negatief resultaat. Jammer genoeg testten ze enkele dagen later positief. Vermits de desbetreffende bewoners volgens het protocol van nieuwe bewoners steeds in quarantaine verblijven vanaf opname, is de kans op een nieuwe outbreak beperkt, te meer daar al onze bewoners vorige zaterdag een tweede prik ontvangen hebben en de bescherming met de dag beter wordt.

Ondertussen hebben we alle bewoners en medewerkers die in contact gekomen zijn met betrokkenen getest. Deze waren negatief, met uitzondering van 1 medewerker. Momenteel is het moeilijk op te maken of er een relatie is tussen deze besmettingen of het om een oude besmetting gaat. Betrokkene werd onmiddellijk in thuisquarantaine geplaatst.

We volgen de situatie heel nauw op met regelmatige testings bij bewoners en medewerkers die nog niet positief getest hebben.

Vanuit het voorzichtigheidsprincipe worden volgende maatregelen genomen:

  • De quarantaineperiode van desbetreffende bewoners wordt uitgebreid.
  • Er worden extra maatregelen genomen om verspreiding via de lucht te voorkomen.

Dit heeft geen invloed op onze vaccinatiestrategie. Vrijdag worden alle medewerkers en studenten die zaterdag niet gevaccineerd werden, voor de tweede maal gevaccineerd.

De bezoekersregeling wijzigt niet. Volgens de laatste berichten van Zorgnet-Icuro is de overheid van oordeel om nog geen versoepeling in de bezoekersregeling toe te laten. Dit omwille van het feit dat het virus nog ten volle aanwezig is in de maatschappij en de vaccinatiecampagne nog moet starten.

Deel gerust je vragen en bekommernissen met ons. Mail hiervoor naar directie@zorgnetwerktrento.be

We houden jullie op de hoogte van de verdere evolutie.

Vanwege de veiligheidscel WZC Sint-Jozef Moerzeke