Update corona WZC Sint-Jozef Moerzeke 6/01/2021

07/01/2021 - 11:40

Geachte

We wensen u en uw dierbaren de allerbeste wensen voor 2021 toe. Er is hoop dat we in de loop van het jaar het gewone leven kunnen hernemen !
We danken u voor de vele inspanningen die we van u gevraagd hebben – heel dikwijls tegen onze zin. Doch noodzakelijk om de risico’s op besmetting zo klein mogelijk te houden en tegelijkertijd rekening te houden met het welzijn van uw familielid.

Maandag werden alle bewoners, medewerkers en studenten van de afdelingen de Wal en ’t Schoor opnieuw getest (let wel: enkel wie de laatste 2 maanden niet besmet was met Covid-19 werd opnieuw getest).
We hebben goed nieuws : niemand is positief getest. Dit betekent dat er sedert vorige week maandag geen enkele besmetting is bijgekomen wat zeer bemoedigend is. Er is momenteel nog 1 bewoner met een actieve besmetting.
We zijn heel verheugd dit te kunnen melden na een wekenlange strijd. In totaal werden we geconfronteerd met 41 besmettingen. Jammer genoeg zijn 5 bewoners overleden als gevolg van de besmetting met Covid-19. We leven heel erg mee met het verdriet van de betrokken families.

We blijven heel voorzichtig en volgen onze bewoners nauwgezet op. Bij de minste symptomen wordt een sneltest gedaan en vanaf dan wordt de verdere teststrategie verder bepaald in de veiligheidscel.

We starten de ‘bubbel-werking’ opnieuw op waardoor de bewoners in kleine groepen terug activiteiten kunnen doen.

De huidige bezoekregeling blijft behouden. De bezoekbegeleider zal de voor jou geldende richtlijnen ter plaatse toelichten.

Heel binnenkort worden we op de hoogte gebracht van het tijdstip waarop de bewoners gevaccineerd zullen worden. 99% van de bewoners wensen de prik te ontvangen.

Deel gerust je vragen en bekommernissen met ons. Mail hiervoor naar directie@zorgnetwerktrento.be
We houden jullie op de hoogte van de verdere evolutie.

Vanwege de veiligheidscel WZC Sint-Jozef Moerzeke