TrentoAcademie - Hands-on-opleidingen - IAO IN HET WOONZORGCENTRUM

IAO IN HET WOONZORGCENTRUM - Innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) in woonzorgcentra. Veel woonzorgcentra kiezen voor hiërarchie op de werkvloer, maar je kan het ook anders aanpakken. Via IAO zorg je ervoor dat teams sneller kunnen inspelen op de behoefte van bewoners, net door die hiërarchie los te laten. In deze dagsessie geven we de bouwstenen van IAO weer vanuit de praktijk. Je krijgt een beeld van wat IAO kan betekenen voor je organisatie alsook heel wat tips en tricks, maar ook de mogelijke valkuilen komen aan bod.

IAO IN HET WOONZORGCENTRUM

Woonzorgcentra krijgen steeds complexere zorgvragen. Meer en meer ouderen willen zo lang mogelijk in hun eigen woning blijven wonen vooraleer ze verhuizen naar een woonzorgcentrum. Daardoor is de zorgvraag al ver gevorderd wanneer ze na verloop van tijd naar het woonzorgcentrum verhuizen. Bewoners zijn ook mondiger dan pakweg twintig jaar geleden. Ze geven duidelijk aan wat ze wel en niet willen. Maar medewerkers konden niet steeds op die behoeften inspelen. Als een bewoner bijvoorbeeld klaagde tegen een zorgkundige over hoe vuil zijn of haar kamer was, kon een zorgkundige dat probleem niet verhelpen. Het onderhouden van de kamers behoorde tenslotte niet tot zijn of haar taken. IAO biedt hier een antwoord op.

Wat maakt deze sessies uniek?

IAO is vaak een kwestie van goed ontwerpen, maar ook van durven en doen. Daarom zijn onze sessies er op gericht de theorie snel om te zetten in de praktijk. Na deze sessie heb je een duidelijk beeld hoe je aan de slag kan gaan.

Doelgroep

Deze sessie is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met verandering binnen zijn organisatie, voor iedereen die betrokken is bij het proces van continue verbetering.

Deze sessie richt zich zowel op beginners (wie net begonnen is of van plan is te starten met IAO), als op de ontdekkers van IAO (wie op zoek is naar een andere aanpak).

  • In de dagsessie van donderdag 27 januari geven we de bouwstenen van IAO weer vanuit de praktijk. Je krijgt een beeld van wat IAO kan betekenen voor je organisatie alsook heel wat tips en tricks, maar ook de mogelijke valkuilen komen aan bod

Hieronder vind je ons aanbod.

Do 27 jan 2022 - Aan de slag met IAO in het woonzorgcentrum

IAO IN HET WOONZORGCENTRUM - Innovatieve arbeidsorganisatie in woonzorgcentra. Ofwel IAO. Veel woonzorgcentra kiezen voor hiërarchie op de werkvloer, maar je kan het ook anders aanpakken. Via IAO zorg je ervoor dat teams sneller kunnen inspelen op de behoefte van bewoners, net door die hiërarchie los te laten. In deze dagsessie geven we de bouwstenen van IAO weer vanuit de praktijk. Je krijgt een beeld van wat IAO kan betekenen voor je organisatie alsook heel wat tips en tricks, maar ook de mogelijke valkuilen komen aan bod.

Lees meer

TrentoAcademie - IN-HOUSE-OPLEIDINGEN

Wens je graag enkel met een team van eigen medewerkers aan de slag te gaan bij jou in de organisatie of in de lokalen van de TrentoAcademie rond de thema's BelRAI, LEAN, KWALITEIT, IAO in het WZC? Dan kan je ons contacteren via TrentoAcademie@zorgnetwerktrento.be.

Lees meer