Update Corona WZC Sint-Jozef Moerzeke 19/02/2021

22/02/2021 - 09:26

Geachte,

De vaccinatiecampagne in WZC Sint-Jozef was een groot succes. 100% van de bewoners die op de twee vaccinatiemomenten aanwezig waren, hebben zich laten inenten en 90 % van de medewerkers.

In de pers hebben jullie ook vernomen dat er versoepelingen mogelijk zijn in de woon- en zorgcentra en dit in functie van de vaccinatiegraad en het aantal besmettingen in de omgeving.

Ook wij denken er aan om de bezoekregeling te versoepelen maar voorzichtig. Enerzijds wensen we 2 weken te wachten tot na de laatste vaccinatie van de medewerkers (de tweede prik was op vrijdag 12 februari) en anderzijds dienen we rekening te houden met bewoners die opgenomen worden en die nog niet gevaccineerd zijn. Ook de vaccinatiecampagne voor de bevolking dient nog op te starten.

We stellen vast dat bewoners die nu via het ziekenhuis opgenomen worden, na enkele dagen positief testen. Momenteel verblijven er drie bewoners in de positieve cohorte op den Blancquaert. We dienen dus nog voorzichtig te zijn.

De bewoners hebben al enige tijd de mogelijkheid om in hun bubbel samen te komen voor de maaltijd of voor gemeenschappelijke activiteiten. Binnenkort zullen de bewoners ook bewoners van een andere bubbel kunnen ontmoeten. De kapster kan terug opstarten in het kapsalon.

Heel concreet gaan we in de week van 22 februari de huidige bezoekregeling nog handhaven. Volgende week wordt in de veiligheidscel het verdere beleid besproken.

Deel gerust je vragen en bekommernissen met ons. Mail hiervoor naar directie@zorgnetwerktrento.be

We houden jullie op de hoogte van de verdere evolutie.

Vanwege de veiligheidscel WZC Sint-Jozef Moerzeke